Barion Pixel

Mi fán terem az ékszercoaching?

jan 19, 2021

Talán elsőre azt hinnétek, az ékszerekkel való coacholást, azaz a céljaink felé segítő beszélgetést én találtam ki. Ez azonban nem így van.

Az ötlet az ügyfeleimtől származik, hiszen az ékszertervezés mellett lassan 2 esztendeje business és life coachinggal is foglalkozom. Az egyik héten egymás után két kliensem is megkérdezte, hogy nem csinálok-e ékszercoachingot, mire én enyhén értetlenkedve visszakérdeztem, hogy szívesen csinálok, ha elárulja, mi az.

A válasz megdöbbentően egyszerű volt:

használjam a mélyebb tartalmak, szavakkal nehezebben elérhető összefüggések és emlékek elérésére az általam készített ékszereket, mint például ahogy számos kollégám képkártyákat vagy lego kockákat használ.

Felvillanyozott a gondolat, hogy kapcsolatot teremthetek a szolgáltatásaim és a termékeim között, de ekkor még nem voltam biztos a dolgomban. Először az ismerőseimet kértem meg tesztalanynak, és az eredmény megdöbbentően hatékony volt: mindössze fél óra alatt képesek voltunk az esztétikai élményt, az ismerős benyomásokat összekapcsolni az itt és mosttal.

Az ékszercoachingot az art coaching, azaz a művészeti eszközökkel történő coacholás közé sorolom.

Hogy is zajlik egy ülés?

Az ülés megkezdésekor az asztalra kihelyezett ékszerek közül választasz egyet, és maga a témakifejtés, a gondolati utazás amentén történik, hogy a szemed melyiken akad meg először. Sosem azt kérem, hogy arra figyelj, melyiket hornadád, inkább csak hagyd, hogy a színük és formájuk hasson rád.

Kizárólag olyan ékszerekkel dolgozunk a munka során, melyeket saját magam készítek. Az ékszerekhez különleges alapanyagokat, technikákat használok, így a kész tárgyak egy műtárgyhoz hasonlóan vizuálisan inspirálnak, gondolkodásra késztetnek, megszólítják a fantáziát és érzelmeket váltanak ki. Mivel az ékszerek textúrájukban és színvilágukban is sokfélék, a választás vagy éppen elutasítás is információt hordoz, vagy éppen híd lehet olyan régi, gyermekkorban gyökerező vagy tartósan fennálló eléréséhez, melyeket szavakkal nem, vagy csak hosszabb idő alatt lehet megközelíteni.

Ezt követően arra kérlek majd, hogy oszd meg velem, miért azt az ékszert választottad, csak ezután tárjuk fel és fejtjük ki a témát. Lehetőséged van az ékszer megvásárlására vagy közös elkészítésére is. Meg is vásárolhatod az ékszert,vagy pedig segítek neked egy másik alkalommal közösen elkészíteni egyet. Az ékszercoaching jól kiegészíti a többi szolgáltatásomat, van például egy látássérült ügyfelem, akinek kifejezetten hasznos ez a módszer, hiszen ő tapintással szerez meg olyan információkat, amelyeket mi látunk.

Ha szeretnéd kipróbálni, írj nekem üzenetet: delinefollowtheline@gmail.com

0